Välkommen till SMaL!

Okategoriserade Inga kommentarer

Sveriges Matematiklärarförening, SMaL, är föreningen för alla oss som undervisar i matematik från förskola till högskola.

Du vet väl att SMaL har en sida på Facebook med ett hela tiden ökande antal medlemmar? Sveriges Matematiklärarförening på Facebook.

_______________________________________________________

2019 fyller SMaL 25 och medlemmar bjuds på föreläsningar med Sara Wedahl och Per Snaprud, årsmöte, lunch och tårta på Helio i Stockholm lördagen den 19 januari!
De som vill träffas även för att äta middag tillsammans (till självkostnadspris) samma kväll.

Skriv in i almanackan och planera gärna att tillbringa helgen i Stockholm. Mera information och formulär för bindande anmälan finns här. Välkomna!

____________________________________________________________________

Dags att skriva in #SMaLMullsjö19 söndagen den 16 juni klockan 17.00 – onsdagen den 19 juni klockan 14.00 i almanackan.

Bland de medverkande finns flera av Sveriges mest erfarna och namnkunniga föreläsare tillsammans med representanter för både Nationellt Centrum för Matematikutbildning (NCM) och Skolverket. Vi meddelar på FB (i gruppen Sveriges Matematiklärarförening) och här på hemsidan när formuläret för anmälan är klart. Läs mera om SMaLs uppskattade och prisvärda sommarkurser.

________________________________________________

Matematikbiennette i Malmö den 9 mars 2019

Den 20-21 oktober hade SMaL höstmöte på Långholmen i Stockholm!

Nya och gamla SMaLare träffades för erfarenhetsutbyte och för att få höra vad Skolverket och NCM har på gång.  Dessutom föreläste Sara Wedahl om GCP (Gifted Children Program) särbegåvade barn och om vikten av att ge alla barn en chans att få lära sig något som varit svårt. Vill du ta del av NCMs powerpointpresentation, så finns den här: NCM-presentation från SMaLs höstmöte 2018

_______________________________________________________

Hoppas du fått det Medlemsbladet (nr 1 år 2018)

Rättelse!
På sidan 3 har vi skrivit om Gudrun Malmers stipendium med uppmaningen ”Sök!”. Förbered gärna en sådan ansökan, men det är inte dags att ansöka förrän i höst. Förra hösten vara senaste ansökningsdatum den 1 november.
Information om stipendiet finns på http://www.mah.se/ls/nms/gms.

Om du inte fått medlemsbladet skulle det kunna bero på:

  • Att du inte betalat din medlemsavgift de senaste åren. Det går att swisha 120 kronor till 1236020879. Skriv namn och gärna medlemsnummer som kommentar.
  • Att du har flyttat, men inte anmält adressändring. Maila i så fall din nya adress till torbjorn.jansson@orebro.se.
  • Att du ännu inte är medlem. I så fall kan du anmäla dig här.

 


Skolverkets och NCMs presentationer

från Lokalavdelningsträffen på Eiraskolan i Stockholm den 20 oktober 2017 finns nu under fliken Lokalavdelningar.


#SMaLMullsjö

Programmet för 2017 års sommarkurs i Mullsjö finns under fliken Sommarkurser. Under samma flik finns presentationer från flera av kursens föreläsningar och workshops. Du som medverkat och vill att dina presentationer läggs ut på hemsidan, kan maila dem till webbmaster.


Efter Cecilia Christiansens föreläsning om Mindset i samband med årsmötet lovade jag lägga ut presentationen på hemsidan. Här kommer den – bättre sent än aldrig. /webbmaster

Mindset av Cecilia Christiansen. Bilder från föreläsning på Carlssons skolan lördagen den 28 januari 2017.