Välkommen till SMaL!

Okategoriserade Inga kommentarer

Sveriges Matematiklärarförening, SMaL, är föreningen för alla oss som undervisar i matematik från förskola till högskola.

Du vet väl att SMaL har en sida på Facebook med ett hela tiden ökande antal medlemmar? Sveriges Matematiklärarförening på Facebook.
_________________________________________________

Maria Ingelman Sahléns minnesfond

Fonden, som startades av Marias familj efter hennes bortgång, delar ut stipendier till studenter och lärare som har projekt som syftar till att främja matematiskt tänkande.
Förra året delade fonden ut tre stipendier. Den 19 januari 2020 presenterades dessa projekt i en prisceremoni. Bilder finns på hemsidan www.mariasfond.org och på facebook: mariasmatematikfond
Läs mera om fonden på www.mariasfond.org.
Ansökan ska göras senast den 15/11.

I styrelsen för fonden sitter förutom medlemmar i familjen, Susanne Gennow-Nolbrink tidigare ansvarig för spetsutbildning, Danderyd; Kristin Arnberg skilleEd Kunskapsskolan och Arvid Salomonsson representant LärNat

____________________________________________________

Har du betalt medlemsavgiften för 2020? Nu är det enkelt. Swisha  120 kr till 1236020879 eller sätt in summan på postgiro 832 73 84 – 7. Märk betalningen med ditt medlemsnummer och/eller namn och hemort.
_______________________________________________________________________

Medlemsbladet nr 1 2020 har nu landat i medlemmars brevlådor. Tyvärr missade vi att få med några texter, som återfinns här:

SMaL på Biennalen
   

SMaL på nätet

Om du inte fått medlemsbladet kan det bero på:

  • Att du inte betalat din medlemsavgift de senaste åren. Det går att swisha 120 kronor till 1236020879. Skriv namn, hemort och gärna medlemsnummer som kommentar.
  • Att du har flyttat, men inte anmält adressändring. Maila i så fall din nya adress till torbjorn.jansson@orebro.se.
  • Att du ännu inte är medlem. I så fall kan du anmäla dig här.

_______________________________________________________________________

SMaLs hedersmedlem Gudrun Malmer avled den 6 december. Gudrun, som var folkskollärare, speciallärare, lärarutbildare, föreläsare, författare samt hedersdoktor vid Göteborgs universitet var känd för många för sin kunskap och sitt engagemang för matematikundervisning och  språkets betydelse för matematiklärandet. Gudrun var medlem i SMaL redan under första verksamhetsåret och hon har medverkat under flera sommarkurser. Många lärare har fått möjlighet att undersöka och utveckla sin matematikundervisning genom att de blivit stipendiater i GMS (Gudrun Malmers Stiftelse). Gudrun blev 99 år.
_______________________________________________________________________