Ordförande har ordet

Dagen började med strilande regn och en temperatur som med nöd och näppe orkade kravla sig ovanför 0:an. Och nu när detta skrivs är det en klarblå himmel och termometern visar 21,6 grader (i solen dock). Den svenska vårens alla väder på en och samma dag.

Men utöver omväxlande väder så bjuder också våren på spännande aktiviteter. Det är då, under våren, som arbetet är som mest intensivt med att planera, boka föreläsare, ta emot anmälningar…inför årets sommarkurs i Mullsjö. Ett mycket inspirerande och givande arbete! Kontakter med NCM, Skolverket, PRIM-gruppen, forskare och fantastiskt duktiga lärare för att, som vanligt om jag får skryta lite, få till ett makalöst spännande program som år efter år får fantastiska utvärderingar. Jag är inte lite stolt över att få vara ordförande i den förening som åstadkommer detta. För det ska alla ha klart för sig, det är inte utan ett intensivt och hårt grupparbete av hela styrelsen som detta utförs. Ett gigantiskt arbete som utförs helt ideellt! Har du ännu inte varit på någon av våra sommarkurser i Mullsjö som alltid hålls veckan innan midsommar föreslår jag att du gör det. Inte för vår skull i SMaL utan för din skull. År efter år får vi utvärderingar som är nästan pinsamt positiva.

Om jag fick bestämma, betydligt mer än jag gör idag, så skulle jag göra Mullsjökursen till en institution som lärare i matematik måste åka till med jämna mellanrum. Fast nu är det ju inte jag som bestämmer, utan faktiskt mer du när det gäller deltagande i kurser. Så med en viss spänning inväntar jag hur det kommer att gå med årets kurs, och i väntan på det lär jag väl få uppleva det svenska vårvädret både en två gånger. Jag hörde just på TV:n att det väntades hagel i natt…

Härlig vår och hoppas att vi ses snart!

Per Berggren

Ordförande i SMaL